Skitur med hele familien – 3 generationer

Hos LykkeLeg har der været skruet lidt ned for arbejdet, og meget op for familietiden og feriestemningen. Vi har nemlig været på skiferie i Sälen i Sverige med hele familien –  i extended edition med bedsteforældre og alle de andre. Vi var hele 10 mennesker af sted.

Sofine på pisten
Skiferien er en tradition, og vi gør præces, som vi plejer. Vi tager til den samme fantastiske træhytte, og rejser med den samme færgeovergang på præcist det samme tidspunkt og spiser den samme morgenbuffet. Det er noget af det mest hyggelige! Og så er det en forfriskende tur med aktivitet og natur og kulde – og varme foran pejsen. Og dejligt selskab.

På skiferie med børn

At have små børn med på skiferie kan godt lade sig gøre. Især når man er flere af sted, og når der er søde familiemedlemmer, der hjælper med børnepasningen, så mor og far også kan stå på ski sammen.
Sofine på 6 år har været på skiene siden sin 2. skiferie som lidt over 1, 5 årig. Dengang var det slet ikke noget for hende, og den første rigtige succes havde hun, da hun var 4 år og selv kunne stå på et rullebånd op ad den lille børnebakke og selv køre ned ad den igen. På pisterne har hun været i sele. Men i år fik hendes far efter store anstrengelser overtalt hende til at tage i skiskole. Det blev så vellykket, og det kan bestemt anbefales. I år kom hun med på de rigtige pister uden sele eller noget som helst. Hun var pærestolt. Og vi var pærestolte. Meget imponerede. Og lidt nervøse! Jeg ved ikke, hvad der skete på den skiskole, men det virkede. Men jeg gætter på, at det havde en slags motiverende indflydelse, at der var en helt fantastisk god (søøød – ifølge nogen) skiguide i form af en ung svensk dreng. Sofine var i sit es!

Skiferie 2016 Beate i kælken

Beate til gengæld var utilfreds med kulde og sne, og hun var ikke til at holde varm. Vi prøvede ikke at få hende i ski. Hun tilbragte i stedet sin ferie i hytten og på små gåture og i selskab med familien. Det var hun nu ret så tilfreds med. Og mon ikke, en hvis hr. far nok også får hende sendt i skiskole inden længe, så hun kan komme med på pisterne? Det tror jeg nok.

Om aftenen var der ren storfamiliehygge i hytten med fællesspisning, ild i pejsen, spil og quiz og masser af snak. Verdens bedste slags vinterferie med verdens bedste familie.

Alt i alt blev det en stor succes at være på skiferie i år. Sofine lærte for alvor at stå på ski og havde sin første betagelse af en flot skiguide i en, efter min mening, ret ung alder. Beate fik masser af opmærksomhed (og godter) og lærte ærgerligt nok et nyt ord: “duck” (ja, gæt selv hvad det betyder – hun kan ikke sige “f”). Tiden flyver af sted, og de små børn kan noget nyt hele tiden. Det er ikke til at følge med …

På skiferie med børn